Lichtstraten

Daglicht heeft, zonder dat u het wellicht weet, een grote invloed op het welbevinden in de woning. Als er te weinig licht in een woning of werkruimte komt dat zorgt dit bij veel mensen voor een slecht gevoel wat zelfs tot allerlei soorten van lichamelijke en geestelijke klachten kan leiden. Het plaatsen van een uitbouw of aanbouw aan een woning kan ervoor zorgen dat er wat minder daglicht een kamer in kan komen. Om dit effect te voorkomen wordt er in veel gevallen een zogenaamde lichtstraat geplaatst op het dak van de aanbouw. Een lichtstraat is een systeem van ruiten in een framewerk dat ervoor zorgt dat er via het dak voldoende daglicht naar binnen kan komen.

Voordelen van een lichtstraat: De hoeveelheid daglicht dat via een lichtstraat in de woning komt is veel hoger dan als het alleen via de ramen in de pui naar binnenkomt. Hierdoor is het aangenamer in de woning te vertoeven en wordt er ook een ruimtelijker effect gerealiseerd. Ook zijn er mogelijkheden om via ramen in de lichtstraat te ventileren waardoor het binnenklimaat prettiger wordt. Door hoogwaardig isolerend veiligheidglas te gebruiken is de kans op warmteverlies en te hoge temperaturen in de zomer beperkt. Ook helpen zonweringsystemen om in de zomer de warmte buiten te houden. Zonwering en ramen die open kunnen zijn vaak via een afstandsbediening te gebruiken.

Soorten lichtstraten

Lichtstraten zijn in diverse soorten en afmetingen te verkrijgen. En afhankelijk van de situatie ter plekke, uw budget en uw smaak kan er een keuze gemaakt worden voor de lichtstraat die het beste past.

Lichtstraat Lessenaarsdak:

Een lessenaars lichtstraat is een eenzijdig geschuinde lichtstraat die in veel gevallen geplaatst wordt tegen de gevel van het pand. Alhoewel het ook mogelijk is om deze vrijstaand te plaatsen.

Lichtstraat Zadeldak:

Een zadeldak lichtstraat heeft aan twee zijden geschuinde ramen. Hierdoor kan het licht, afhankelijk van het tijdstip van de dag altijd optimaal binnenvallen. Een zadeldak lichtstraat wordt vrijwel altijd op een vrijstaand gedeelte van het dak geplaatst omdat anders het effect onvoldoende is.

Bij Jeck Wagemans kunt u terecht voor:

  • Levering van lichtstraten
  • Installatie van lichtstraten
  • Reparatie aan lichtstraten
  • Onderhoud aan lichtstraten
  • Maatwerk lichtstraten
  • Herstel aan lichtstraten
  • Reiniging van lichtstraten
  • Verhelpen van schade aan lichtstraten

Voor meer informatie over Lichtstraten of voor het aanvragen van een offerte
bel naar: 0475-401217

of

Stuur een Email